Kasza jaglana z cytrynowym kurczakiem

Bardzo szybkie danie, które powstało z wcześniej ugotowanej kaszy i podsmażonego kurczaka. Jego przygotowanie polegało jedynie na dodaniu cukinii i podpieczeniu oraz posypaniu parmezanem. Na sam koniec (po zrobieniu zdjęcia) wmieszałam jeszcze suszone pomidory. Relacja wkład pracy:smak – bardzo wysoka.

  • kasza jaglana
  • filet z piersi kurczaka
  • cukinia
  • parmezan
  • przyprawa do kurczaka łagodnego z cytryną i koperkiem (Knorr)
  • sok  z cytryny

Ugotuj kaszę jaglaną w rosole, wg przepisu na opakowaniu. By nie była gorzka, sparz ją wcześniej wrzątkiem. Kurczaka pokrój na niewielkie kawałki i podsmaż z mieszanką przyprawową. Cukinię pokrój na cienkie plasterki. Skrop oliwą, sokiem z cytryny i posyp przyprawą do kurczaka. Umieść w naczyniu żaroodpornym, wraz z kurczakiem oraz kaszą i zapiekaj ok. 10-15 min. Wmieszaj suszone pomidory (możesz też dodać je wcześniej) i posyp parmezanem.

2 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*