Gorgonzola z twarożkiem i orzechami

Klasyczne połączenie sera pleśniowego z orzechami. Ponieważ jednak gorgonzola jest dość ciężka, postanowiłam serwować ją w lżejszej wersji – z twarożkiem. Rukola w towarzystwie serka traci swój dominujący smak, można więc dodać jej całkiem sporo do tego dipu/pasty.

Składniki na dwie małe kromki chleba:

  • 20 g sera Gorgonzola
  • 40 g twarożku wiejskiego
  • 1-2 łyżeczki posiekanych orzechów włoskich (opcjonalnie)
  • rukola
  • sól i pieprz do smaku

Do kanapek pasuje dodatek pokrojonego pomidora (podawany osobno, żeby nie spływał).

Jeden komentarz

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>