Warsztaty Polskiej Akademii Kulinarnej – ryby i owoce morza

Po sobotnim spotkaniu wielkopolskich blogerek przy wargowskich plyndzach nadeszły kolejne kulinarne wrażenia. W niedzielę udałam się do Centrun Techniki Kulinarnej na warsztaty pod patronatem portalu Polska-gotuje i Polskiej Akademii Kulinarnej. Tematem przewodnim były ryby i owoce morza. Czyli coś idealnego dla mnie – nieskrywanej miłośniczki tychże przysmaków.

Gotowaliśmy pod okiem szefa kuchni restauracji „Meltemi” w Warszawie – Dimitriosa Anastasopoulosa, a także znanego mi już z poprzednich warsztatów przesympatycznego Marcina Budynka (szefa kuchni Hotelu Warszawa w Augustowie i częstego bywalca programu „Kawa czy herbata”).

Całemu wydarzeniu towarzyszyła kamera telewizyjnej „Dwójki”. W bardzo miłej atmosferze powstawały felietony do porannego programu „Pytanie na śniadanie”.

Dymitrios i Marcin najpierw prezentowali nam jak zrobić kolejne dania, a potem wspierali nas (nie tylko duchowo) gdy my je przyrządzaliśmy.

I dekorowaliśmy.

Ja gotowałam w duecie z Damianem z bloga Żyć aby jeść, któremu bardzo dziękuję za owocną współpracę.

Dań powstało całkiem sporo:

 

 

 

 

 

 

 

Mieliśmy do dyspozycji piękną zastawę i mnóstwo ziół, dzięki czemu na talerzach powstawały cudowne aranżacje. Niesamowicie miło było mi podziwiać dzieła innych. I pracować nad swoimi. Wszystkie pokażę w kolejnych wpisach.

A tu relacje innych:

Smaki i Smaczki

tocokocham.com

Kulinarna Piniata

moniczka w kuchni

Biedronka w KUCHNI

 

6 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>