Kalarepka faszerowana serem feta i warzywami

Kalarepka z mięsem, warzywami i fetą, idealna na lekki letni obiad. Można podawać z ryżem, kuskusem, pieczonymi ziemniakami, sosem pieczarkowym, pomidorowym, etc. Chociaż same też są pyszne. Polecam!

  • kalarepa
  • polędwiczka wieprzowa lub mięso drobiowe, w kawałkach lub mielone
  • cebula
  • papryka
  • groszek
  • kukurydza
  • zioła, np. czubryca czerwona
  • ser feta

Ugotuj obraną kalarepkę w osolonej wodzie (ok. 30 min). Wydrąż i połącz z podsmażonym mięsem oraz warzywami. Umieść farsz oraz fetę w wydrążonej kalarepie i zapiekaj 20-30 min.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>