Serniczek na zimno z malinami

Serniczek z przepisu Doroty, która częstowała podobnym deserem podczas pikniku wielkopolskich blogerów w KontenerArt. Wybitnie mi smakował, więc postanowiłam też taki zrobić (w keksówce i w szklankach). Z powodzeniem. Malinowy twarożek wprost rozpływał się w ustach.

  • 1 kg twarogu sernikowego (użyłam z Lidla)
  • 1 galaretka o smaku owoców leśnych
  • 1 galaretka malinowa (Dorota użyła poziomkowej)
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 łyżki konfitury z malin (otrzymałam od Karmel-itki)
  • 1 szklanka wody

Dokładnie rozpuść galaretki w szklance wrzącej wody, ale nie gotuj. Gdy lekko przestygną połącz je z twarogiem. Dodaj cukier waniliowy oraz konfiturę. Przelej masę do szklanek, pucharków lub formy silikonowej bądź jakiejkolwiek innej. Możesz ją także wyłożyć na biszkopt lub spód z ciasteczek. Polecam ten z przepisu na sernik nowojorski z truskawkami.

5 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>