Polędwiczki w sosie pietruszkowym

  • polędwica wieprzowa
  • śmietanka lub śmiatana
  • pietruszka
  • pieprz trójkolorowy
  • kalafior
  • płatki migdałowe

Pokrój polędwiczkę na mini-eskalopki. Podsmaż na maśle lub oliwie z oliwek. Dopraw świeżo mielonym pieprzem. Podgrzej śmietankę. Dodaj pietruszkę, sól i pieprz. Zmiksuj blenderem. Zredukuj lub zagęść mąką. Podawaj mięso z ziemniakami/ryżem/kaszą/makaronem, kalafiorem i prażonymi migdałami oraz sosem pietruszkowym.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*