Bułeczki z Philadelphią i suszonymi pomidorami

Bułeczki z tego samego ciasta  z którego zrobiłam chlebek naan. Wypełnione Philadelphią i suszonymi pomidorami. Ciepły drożdżowy wypiek, kremowy serek i suszone pomidory nie mogą smakować inaczej jak rewelacyjnie. Kusiły samym zapachem, co skutecznie zniechęciło mnie do popracowania nad zdjęciem.

Chlebek naan:

  • 3 szklanki mąki atta
  • 1.5 łyżeczki drożdży instant
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 szklanki letniej wody

Dodatki:

  • ser Philadelphia
  • suszone pomidory
  • kukurydza

Połącz wszystkie składniki ciasta i dobrze wyrób. Odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Następnie odrywaj niewielkie kulki i rozpłaszczaj je w dłoni. W środku umieść po łyżeczce sera i suszonych pomidorów. Zawiń brzegi do góry i ułóż na blaszce „do góry nogami”. Odstaw do ponownego wyrośnięcia. Piecz w 220 st. C ok. 15 min.

3 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*