Makaron z camembertem i fiołkami

Szybki makaron, który będzie doskonałym dodatkiem do grillowanego mięsa i warzyw. Zamiast sera camembert moża użyć brie lub inny pleśniowy. Intensywny aromat sera i ziół doskonale łączy się z lekko słodkawym aromatem fiołków. Ponadto kwiaty rewelacyjnie dekorują danie. Niby zwykły makaron, ale z kwiatami staje się niezwykły.

  • 200 g makaronu
  • 100 g sera typu camembert
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól, świeżo mielony pieprz, suszona bazylia, oregano, płatki chilli
  • tacka fiołków

Ugotuj makaron al dente. Na rozgrzanej oliwie podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj makaron oraz pokrojony w kostkę ser. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, ziołami i chilii. Na koniec wmieszaj fiołki.

10 komentarzy

  1. Kasiu, szczerze dawno nie widziałam tak dobrego bloga. Znam się na gotowaniu i pewnie tak jak i mnie- resztę też nudzą już typowe przepisy; a to na ruskie, śląskie, ogórkowa, zrazy, etc. U Ciebie natomiast… niebanalnie, a nawet jeśli monotonią trąci, to zaraz składnik lub dwa dodasz, które czasem wręcz szokują. Gratuluję i Tobie i sobie, bo dla mnie to odkrycie i choć eksperymentuję w kuchni, to Ty mi nowe horyzonty pokazałaś. Czekam na więcej! 🙂

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*