Ogródkowego koperku u mojej Mamy urodzaj, więc stanęłam przed zadaniem jego wykorzystania. Jednym z owoców tego zadania jest właśnie owa pasta. Przepyszna ze świeżą surówką z młodej kapusty lub ogórkiem. Idealna do kanapek, grzanek czy placuszków chapati.
- 4 jajka
- 125 g łososia wędzonego na gorąco*
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
- sól, świeżo mielony pieprz i świeży koperek
Ugotuj jajka na twardo. Ostudź, obierz i drobno pokrój. Łososia rozdrobnij za pomocą widelca. Połącz z jajkami, majonezem i jogurtem. Dopraw solą, pieprzem oraz świeżym, posiekanym koperkiem.
* Do kupienia w Biedronce lub Lidlu. Można zastąpić go resztkami pieczonego, pozostałego z obiadu fileta z łososia.