Pomarańczowy mus z dyni

Mała improwizacja katalizowana przytłaczającą ilością upieczonej dyni i zbyt małą liczbą słoików do jej zapakowania.

  • 1 kg upieczonej dyni lub 4 szkl. puree
  • 200 g = 1 szkl. = 10 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 2 łyżeczki olejku pomarańczowego

Zmiksuj upieczoną dynię, podgrzej z cukrem, dodaj kwasek i galaretkę. Przełóż do słoiczków.

* Osiągnęłam konsystencję gęstego musu. By uzyskać dżem proponuję dać więcej galaretki.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*