Klasyczne włoskie Cacciatore. Ja dołożyłam jedynie „finishing touch” przyprawowy. Danie godne polecenia i powtórki.
- piersi lub udka z kurczaka
- czerwona papryka
- cebula
- pieczarki
- płatki chilii lub mielone chilli
- 3 ząbki czosnku
- czerwone wino
- pomidory pelati
- świeża bazylia
Wykonanie – tak jak prezentuje Laura Vitale.
Podobne przepisy znalazłam też na BBC Good Food (wersja z mascarpone) i Przepisach Kulinarnych u Oli (wersja ze śmietaną).
Wersja z 15 listopada 2015 r. – Marka
- piersi z kurczaka
- cebula
- pieczarki
- czosnek
- pomidory pelati + przecier pomidorowy
- oregano
- śmietana
Umieść wszystkie składniki w garnku i wstaw do piekarnika na ok. 1h. Po wyjęciu zagęść sos śmietaną. Podawaj z makaronem, ryżem lub kaszą jaglaną.