Dżem pomarańczowo-brzoskwiniowy z dyni

Modyfikacja niedawno przyrządzonego musu pomarańczowego z dyni. Z poprzedniego efektu byłam zadowolona, ale z tego jestem jeszcze bardziej.

  • 800 g dyni
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
  • 1/2 galaretki pomarańczowej
  • 1 galaretka brzoskwiniowa
  • 2 łyżeczki olejku pomarańczowego

Rozgotuj dynię z odrobiną wody. Zmiksuj w razie potrzeby i dodaj resztę składników. Nie gotuj. Przełóż do słoiczków i zapasteryzuj lub użyj od razu, np. do ciasta.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*