Buttercream frosting

Klasyczny buttercream frosting. Zrobiony przy okazji testowania kalorycznych przepisów z Nutridrinkiem. Zadziwiająco zjadliwy, co mnie zaskoczyło bo to przecież samo masło i cukier. Wzorowany na recepturze Laury Vitale.

  • 100 g masła
  • 2 szkl. cukru pudru
  • 2 łyżki mleka
  • dodatki: np. kakao, ekstrakt waniliowy, olejek cytrynowy, pomarańczowy, migdałowy, spirytus, amaretto, rum, kawa
Masło należy bardzo dobrze utrzeć (w makutrze lub mikserem) – tak by stało się białe i nie było czuć grudek cukru.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*