Śledzie w sosie śmietanowo-jogurtowym

Sos jogurtowo-śmietanowy smakował ok, ale mnie nie zachwycił. Wersja z koperkiem bardziej przypadła mi do gustu niż z musztardą.

  • 4 płaty śledziowe
  • 1/2 puszki groszku
  • 1 cebula, sparzona
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 jogurt naturalny
  • 1 śmietana 12%
  • 3 łyżeczki musztardy Dijon lub świeży koperek
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Śledzie namocz w zalewie, takiej jak w śledziach pod pierzynką. Wyłóż do naczynia, wymieszaj z pokrojonymi warzywami i zakryj sosem śmietanowo-jogurtowym.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*