Chlebek bananowy z masłem orzechowym

Jeszcze jedna propozycja przygotowana na panel żywieniowy odbywający się podczas Festiwalu Nauki. Przepis pochodzi z Cooking Light.

  • 1,5 szkl. puree z banana
  • 1/3 szkl. jogurtu
  • 1/3 szkl. masła orzechowego
  • 40 g masła
  • 2 jajka
  • ½ szkl. cukru Muscovado
  • ½ szkl. cukru kryształu
  • 1,5 szkl. mąki
  • ¼ szkl. mielonego siemienia lnianego
  • ¾ łyżeczki sody
  • szczypta soli
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 1/8 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • 2 łyżki prażonych orzeszków ziemnych

Zmiksuj pierwsze pięć składników. Dodaj cukier a następnie dodaj połączone produkty sypkie. Piecz ok. 1h 15 min w 180°C.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*