W dzisiejszym wpisie postanowiłam zanotować kilka ciekawych pomysłów na koktajle, które podpatrzyłam na wspaniałych warsztatach z miksowania, które zorganizowała dla poznańskich blogerów marka Russell Hobbs. Zostaliśmy zaproszeni do uroczej restauracji Umberto zlokalizowanej w Parku Cytadela, gdzie mieliśmy okazję przygotować mnóstwo pysznych owocowo-warzywnych napojów, stosując zgrabny i wygodny blender AURA Mix&GO: http://pl.russellhobbs.com/russell-hobbs-products/food-preparation/aura-mix-and-go-pro-blender-22340-56.html.
Tu znajduje się filmik z warsztatów:
https://www.facebook.com/RussellHobbsPolska/videos/863957596985943/
Po integracyjnej kawie, podzielono nas na 5 zespołów. Każdy miał inną „misję”. Jeden z zespołów przygotowywał koktajle dla sportowców, inny koktajle dla alergików, jeszcze inny koktajle dla odchudzających się. Ja trafiłam do grupy bawiącej się koktajlami dla dzieci. Pierwszym moim koktajlem był zaproponowany przez organizatorów koktajl z gumi jagód, czyli koktajl, który zawierał:
- konfiturę jagodową
- śmietankę kokosową
- płatki owsiane
- jogurt naturalny
Potem pozwoliłam sobie na improwizację własną i przygotowałam koktajl z:
- bananem
- śmietanką kokosową
- czekoladą gorzką
- jogurtem naturalnym
Naszą twórczą pracę poprzedziła prezentacja przykładowych dla każdej grupy koktajli, którą poprowadził dietetyk.
Dowiedzieliśmy się od niego naprawdę sporo na temat dobierania oraz łączenia składników, w sposób pozwalający jak najlepiej zaspokoić potrzeby poszczególnych osób.
Z zaprezentowanych przez niego koktajli, mnie i M. zdecydowanie najbardziej smakował koktajl ze:
- szpinakiem
- pomarańczą
- sokiem jabłkowym
Na koniec czekała nas jeszcze miła niespodzianka – blender AURA Mix&GO. Sprzęt prezentuje się przepięknie i naprawdę motywuje do przyrządzania koktajli 🙂
Świetnie wyglądacie ! Miło Was widzieć 😛
Dziękujemy 🙂