Chlebek cynamonowy z nutą pomarańczy

Bardzo dobry chlebek, wyraźnie zrobił wrażenie na moich degustatorach. Kasia T. wpałaszowała 3 kawałki. Serwowałyśmy z czekoladowym „Kremuśem” lub konfiturą z pomarańczy. Nie był zbyt słodki, ale dodana ilość cukru spowodowała, że wyrósł znacznie bardziej niż podobne wytrawne chleby.

  • 50 g masła
  • 3/4 ł soli
  • 3 łyżki ciemnego cukru Muscovado
  • 250 ml mleka
  • 2 łyżeczki olejku pomarańczowego
  • 400 g mąki pszennej 550
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 10 g drożdży

Program P1, 750 w moim automacie do pieczenia chleba.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*