Pasta z wędliny

Śniadaniowa pasta, która szczególnie świetnie sprawdzi się do kanapek pakowanych na drogę, ponieważ jest lekka, ale zwarta, łatwo ją „uformować” na kromce pieczywa i co ważne – nie rozmacza go. Pastę można również serwować z krakersami, sucharkami, pieczywem maca, pita i innym. Pasta jest też świetna do grillowanych sandwichy – my lubimy ją po prostu z dodatkiem żółtego sera.

Pasta z wędliny

  • 30 g cebuli, przekrojonej na ćwiartki
  • 200 g wędliny, np. kiełbasy krakowskiej pokrojonej na kawałki
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 40-50 g majonezu
  • 1 płaska łyżeczka musztardy
  • pieprz do smaku
  • 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku

Wszystkie składniki oprócz szczypiorku zmiksuj razem na gładką masę mocnym malakserem. Na koniec dodaj posiekany szczypiorek i dopraw do smaku.

Przygotowanie pasty z Thermomix:

Umieść w naczyniu miskującym wszystkie składniki. Miksuj 30 s / obr. 8. Zgarnij rozdrobnione składniki ze ścianek i miksuj kolejne 30 s / obr. 5. Dodaj szczypiorek, wymieszaj 3 s / Wsteczne / obr. 3.

Pasta z wędliny

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*