Cytrynowe muffinki z cukinią

  • 1,5 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 1/3 szkl. roztopionego masła
  • 1 szkl. cukru
  • 1 jajko
  • skórka otarta z 2 cytryn
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka olejku cytrynowego
  • 1-1,5 szkl. cukinii

Wymieszaj mąkę z sodą i solą. Połącz cukier, masło i jajko. Dodaj sok i skórkę z cytryny oraz aromat cytrynowy. Wmieszaj cukinię a następnie mąkę. Wyłóż do muffinkowych foremek i piecz ok. 15-20 min w 180st. C.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*