Pizzerinka otrębowa

Bardzo szybkie, bardzo proste i bardzo zdrowe 🙂 Wytrawna wersja słodkiej bułeczki otrębowej.

  • 1 jajko
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki otrąb owsianych
  • 3 łyżki otrąb pszennych
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki ziół (w postaci np. przyprawy do pizzy, do spaghetti lub kuchni włoskiej)
  • szczypta soli

Przetestowane dodatki:

  • tuńczyk, cebula, parmezan
  • salami, cebula, feta
  • paluszki wieprzowo-drobiowe „Kraina Wędin”, cebula, feta

Wymieszaj wszystkie składniki ciasta i wyłóż do naczynia żaroodpornego. Ułóż na wierzchu dowolne dodatki. Mikrofaluj ok. 8-10 min. Od razu wyciągnij z foremki i pozostaw na chwilę do odparowania. W razie potrzeby mikrofaluj odwrócony placek dodatkową minutę.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*