Makaronowa patelnia z trzema serami, szynką parmeńską i rukolą

Po prostu szybkie makaronowe danie. Z trzema serami, warzywami i szynką parmeńską, którą można zastąpić szwarcwaldzką lub inną, mocno wędzoną.

  • ok. 200 g makaronu
  • 100-150 g mrożonej fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 1 mała papryka czerwona
  • 3-4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 100 g szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej
  • 100 g sera camembert
  • 2-3 łyżki tartej mozzarelli
  • 2-3 łyżki parmezanu
  • rukola
  • przyprawa do makaronu z suszonymi pomidorami Fit-up

Ugotuj makaron al dente wg przepisu na opakowaniu. Fasolką ugotuj na parze, uważając by jej nie rozgotować. Cebulę posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodaj pokrojoną na małe kawałki paprykę. Gdy cebula i papryka nieco zmiękną dodaj kukurydzę oraz szynkę parmeńską, Na koniec wmieszaj sery i rukolę. Dopraw do smaku gotową przyprawą lub własną mieszanką ziół. Do dania będą również pasować suszone pomidory.

Jeden komentarz

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*