Rukola z groszkiem i tuńczykiem

Zakochałam się ostatnio w połączeniu rukoli i groszku (patrz: przepis na łososia z rukolą i zielonym groszkiem). Tym razem wymieszałam te warzywa z kukurydzą i tuńczykiem z puszki. Oraz makaronem w wersji lunchowej, a w wersji kolacyjnej z kromką chleba z kaszą gryczaną. Nie doprawiałam dania żadnymi ziołami żeby nie maskować aromatu rukoli. Bo smakowała iście wybornie.

  • 1 szklanka mrożonego groszku
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 3 łyżki kururydzy
  • garść rukoli
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • ugotowany makaron

Ugotuj groszek według przepisu na opakowaniu. Podgrzej tuńczyka na patelni. Dodaj ugotowany makaron, groszek i kukurydzę. Chwilę podgrzewaj. Na koniec wmieszaj rukolę. Dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

4 komentarzy

    • Możesz spróbować, aczkolwiek na pewno smak będzie zupełnie inny. Groszek z puszki jest groszkiem mocno przetworzonym – też ok, ale jak dla mnie lepiej pasuje np. do sałatki ziemniaczanej. Do tego makaronu rekomenduję mrożony.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*