Kto powiedział, że różna nadaje się tylko do słodkości? Co prawda różane ciasteczka albo krystalizowane płatki róży były pyszne, ale indyk w różanej panierce równie ciekawy. Po usmażeniu aromat róży nie jest już mocno intensywny, ale słodkawy posmak pozostaje i fajnie łączy się z delikatnymi przyprawami.
- medaliony z indyka
- płatki róży
- dowolne przyprawy, najlepiej niezbyt dominujące czyli np. Delikat, sól, pieprz
- olej
- u nas jeszcze brokuły i kuskus z pietruszką
Posiekaj płatki róży i rozetrzyj z olejem oraz przyprawami. Rozsmaruj na gotowych medalionach z indyka lub przygotowanych wcześniej kawałkach mięsa. Wykładaj na dobrze rozgrzaną suchą patelnię. Smaż z obu stron na złoty kolor, po ok. 5 min. Podawaj z dowolnym dodatkami – ryżem, pieczonymi ziemniakami czy kuskusem i warzywami.
Kasiu, pyszne!idealnie zbilansowane, zdrowe danie.
robisz coraz piękniejsze zdjęcia! :]
zdradzisz swoje sekrety fotografowania?
Pozdrawiam!
Interesujące połączenie…płatki róży i mięsko z indyka…ale przyznam, że bardzo apetycznie to danie wygląda :).