White Russian

Poniższa wersja zawiera sporą, ale akceptowalną przeze mnie po roztopieniu lodu ilość alkoholu. Jednak typowe proporcje to 2:1:1 (wódka, likier, śmietanka). Popularne wariacje, opisane m.in tu: White Mexican (z rumem zamiast wódki), Anna Kournikova (wódka: likier = 1:1 + odtłuszczone mleko), White Canadian (z mlekiem kozim), Blind Russian (z Bailey’s Irish Cream zamiast śmietanki), Colorado Bulldog (wódka:likier:half-and-half:cola = 1:1:0.5:0.5) Ze składników typowych dla tego drinka można też stworzyć cupcakes.

Drink White Russian

  • 20 ml wódki
  • 20 ml likieru kawowego, Kahula lub Tia Maria
  • 40 ml mleka lub śmiatanki
  • kruszony lód

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*