Surówka z marchewki z natką pietruszki

Marchewka, nie na słodko, jak to się ją często podaje, ale na kwaśno-pikantnie. Prosty i bardzo smaczny dodatek do wszelkich dań. Ja podawałam ją z gulaszem drobiowym z suszonymi pomidorami. A potem zabrałam do samochodu, jako zdrowy posiłek w podróży (co widać na zdjęciu z telefonu ;)

Surówka z marchewki z natką pietruszki

  • 4-5 młodych marchewek
  • kwasek cytrynowy do smaku
  • sól i świeżo mielony pieprz do smaku
  • 1 łyżka sos wiosennego Winiary (można zastąpić lekkim w konsystencji majonezem)
  • garść natki pietruszki

Marchewki zetrzyj na dużych oczkach. Dodaj kwasek cytrynowy, sól i świeżo mielony pieprz. Dokładnie wymieszaj z sosem wiosennym i posiekaną natką pietruszki.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

*

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>