Domowy jogurt jagodowo-bananowy

Prosty jogurt/koktajl, który w smaku zdecydowanie przewyższa te sklepowe, ponieważ  po prostu zawiera owoce, a nie aromaty. Stąd też w strukturze różni się od kupnego jogurtu. Z podanych składników wychodzi wersja dość gęsta, którą można „rozcieńczyć” mlekiem, jeśli chcemy koktajl. Jeśli wolimy bardziej jogurtową konsystencję, warto zachować poniższe proporcje. Jogurcik świetnie nadaje się do wszelkich płatów śniadaniowych czy musli.

Wielbicielom jagodowych smaków polecam także te przepisy: serniczki jagodowo-cytrynowe w słoiczkach, serniczek jagodowy z nutą kardamonu.

Domowy jogurt jagodowo-bananowy

  • 1 banan
  • 1 mały słoiczek jagód
  • 1 mały serek waniliowy
  • 1 mały jogurt grecki

Po prostu zmiksuj blenderem podane składniki 🙂

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*