Pasta jajeczna z surimi

Prosta pasta jajeczna, bardzo podobna do moich dwóch wcześniejszych z łososiem – patrz: błyskawiczna pasta jajeczna z łososiem pieczonym w mikrofalówce lub pasta jajeczna z łososiem i koperkiem. Tym razem z paluszkami surimi, ale można je zastąpić makrelą, tuńczykiem czy (jak we wcześniejszych wpisach) łososiem. Zamiast koperku doskonale sprawdzi się również szczypiorek. Pieczywo każde będzie dobre – zarówno pszenna bułeczka, jak i żytni chleb czy pumpernikel.

Pasta jajeczna z surimi

Proporcje – proponuję wg własnych upodobań.

  • jajka
  • cebulka
  • świeży koperek
  • surimi, czyli paluszki krabowe lub bardziej poprawnie – o smaku krabowym
  • majonez
  • sól i świeżo mielony pieprz

Jajka ugotuj i drobno posiekaj. Bardzo dobrze posiekaj również cebulkę i koperek, a paluszki surimi pokrój w malutką kostkę. Wymieszaj wymienione składniki z majonezem, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*