Lekka kawa mrożona – bez kremowej śmietany, lodów, itp. kalorycznych dodatków. Lekko tylko posłodzona brązowym cukrem i udekorowana malutkim kleksem Śnieżki light. Woda różana nadaje jej bardzo wyraźny, specyficzny smak.

Różana kawa mrożona 558x372 Różana kawa mrożona

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody lub kruszony lód
  • 1 łyżeczka cukru Muscovado
  • 1 łyżeczka wody różanej
  • kleks odtłuszczonej bitej śmietany, np. Śnieżki light
  • wiórki gorzkiej czekolady

Umieść w blenderze kawę, wodę (bądź lód), mleko, cukier oraz wodę różaną. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i przelej do wysokiej szklanki. Udekoruj kawę bitą śmietaną (najlepiej light) i wiórkami ciemnej czekolady.