W Krainie Smaku

Pasta z makreli i ciecierzycy oraz kilka pomysłów na pasty z makreli

Twarożek i ryba to oczywiste i genialne połączenie, które po raz kolejny zapragnęłam zaserwować na śniadanie. Ale w lodówce wypatrzyłam również ciecierzycę, więc postanowiłam i ją dodać do pasty. Smakowo może nie wybijała się jakoś szczególnie, ale wkomponowała się całkiem zacnie w całość. Na zdjęciu w tle: omlet szpinakowy z łososiem i kremowym serkiem

Obierz i drobno posiekaj cebulę. Ciecierzycę odsącz z zalewy. Z makreli usuń skórę i ości. Połącz wymienione składniki z kremowym serkiem i wymieszaj, rozgniatając widelcem rybę i ciecierzycę (ale niekoniecznie całą, trochę ziarenek może zostać). Dodaj szczypiorek i dopraw do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem.

Inne pasty z makreli: