Ryba w zalewie

Przepis z zeszytu mamy.
  • filety z mintaja lub morszczuka
  • 1 l wody
  • 1 szkl. octu
  • 1/2 szkl. oliwy
  • 3/4 szkl. cukru
  • 2 duże cebule
  • 3/4 małego słoiczka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1,5 łyżeczki soli
Filety pokrój na mniejsze kawałki, obtocz w jajku oraz bułce tartej i usmaż.
Zagotuj wszystkie składniki zalewy. Wystudź, a następnie wyłóż na rybę.
Podobny przepis, z papryką i ogórkiem, znalazłam na blogu mykitchen. Myślę, że jest wart wypróbowania w przyszłości. Albo ta ryba po japońsku.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*