Łosoś Cajun z ryżem w sosie serowym

Łosoś, ryż i warzywa, czyli dość klasyczna propozycja obiadowa 🙂

Łosoś Cajun z ryżem w sosie serowym

  • filet z łososia
  • przyprawa Cajun, z tego przepisu
  • sos „Italia Sos cztery sery z bazylią” Winiary
  • ryż biały
  • groszek zielony (mrożony)
  • zamiast groszku lub dodatkowo:
  • ogórki gruntowe
  • sos tzatziki: lekki serek twarogowy (taki jak do serników), jogurt naturalny, świeży czosnek, sól, pieprz, kwasek cytrynowy, odrobina cukru

Łososia umyj, umieść w naczyniu żaroodpornym, posyp przyprawą i wstaw do piekarnika na ok. 30 minut (180 st. C).

Sos i ryż przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Groszek ugotuj na al dente.

Ogórki obierz ze skórki i pokrój w cienkie plasterki. Twaróg wymieszaj z jogurtem. Dopraw do smaku czosnkiem, solą, pieprzem, kwaskiem i cukrem.

Podawaj łososia z dodatkiem ryżu polanego sosem serowym lub z ryżem wymieszanym z sosem. Dobrym dodatkiem będzie groszek zielony lub a’la mizeria, czyli ogórki połączone z sosem tzatziki.

Łosoś-Cajun-z-ryżem-w-sosie-serowym-1

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*