Improwizowane tartaletki, z masą podobną do tej, którą użyłam do batoników z płatków kukurydzianych.
- 100 g czekolady deserowej
- 2 łyżki masła orzechowego
- 3-4 łyżki cukru pudru
- tartaletki z kruchego ciasta
Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. Dodaj masło orzechowe i cukier. Dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na ok. 30 min. Pilnuj by masa nie zgęstniała za mocno. Gdy lekko stwardnieje, ale będzie jeszcze elastyczna, przełóż ją do rękawa cukierniczego lub szprycki, a następnie wyciskaj do kruchych babeczek.
Nadzienie możesz także użyć do rogalików (krucho-drożdżowych, z ciasta francuskiego i innych), pączków, itp. wypieków. Na ciepło będzie również świetne jako sos do naleśników (np. z bananami lub serem).
Piękne zdjęcia 🙂
Dziękuję 🙂 Wszystkie są zasługą Artura. To jedno niby ja zrobiłam, ale pod jego czujnym okiem.