Truflowy krem z selera

Efekt moich pierwszych eksperymentów z oliwą truflową. Zupa była bardzo gęsta i mocno selerowa.

  •  1 cebula
  • 1 mały seler,
  • 2 średnie ziemniaki,,
  • 750 ml wody
  • 1.5 kostki bulionu cielęcego
  • oliwa truflowa

Posiekaj cebulę i skarmelizuj lekko skarmelizuj (bez tłuszczu). Dodaj pokrojonego na niewielkie kawałki selera, ziemniaki oraz kostkę rosołową. Zalej wodą i gotuj do miękkości warzyw. Zmiksuj blenderem i podawaj, polaną oliwą truflową. Opcjonalnie możesz dodać do zupy również makaron.

Uwaga! Oliwy wystarczy dodać jedynie kilka kropli bo ma bardzo intensywny aromat.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*