Ekspresowe tartaletki z konfiturą brzoskwiniową i bitą śmietaną

Bardzo ekspresowy deser, do przygotowania w kilka chwil. Na przykład po małym babskim zakupowym szaleństwie z Emi, jak to było w moim przypadku. Podawałyśmy z mrożoną kawą z bananem i tahini. Jako deser po omlecie z szynką i camembertem.

  • kruche tartaletki lub babeczki, np. z przepisu na galette z karmelizowanymi gruszkami
  • konfitura brzoskwiniowa, domowa, niezbyt słodka
  • bita śmietana w spray’u
  • wiórki gorzkiej czekolady

Wypełnij kruchą tartaletkę dżemem (umiarkowanie), a następnie przykryj bitą śmietaną. Posyp wiórkami z posiekanej czekolady.

5 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*