Pasta z tuńczyka i twarogu

To się nazywa wysoki współczynnik efektu do nakładu pracy! Pasta ze zdjęcia to po prostu tuńczyk z puszki wymieszany ze śmietankowym twarogiem i szczypiorkiem. Prosto i pysznie. Inna błyskawiczna opcja to wersja z jajkami – oczywiście ugotowanymi wcześniej, przy okazji. Ja rozdrabniam jajka w Thermomix co zajmuje 3 sek. Potem tylko tuńczyk i serek i pasta gotowa. Można jeszcze dodać szczypiorek, koperek czy pietruszkę.

Pasta z twarogu i tuńczyka

Pasta z tuńczyka i twarogu:

  • tuńczyk z puszki
  • twaróg (np. śmietankowy ze Strzałkowa)
  • szczypiorek, pietruszka lub koperek itp.
  • ewentualnie sól i pieprz do smaku

Po prostu wymieszaj składniki widelcem 🙂

Pasta z tuńczyka i jajka:

  • 4 jajka
  • 1 puszka tuńczyka
  • 2-3 łyżki serka śmietankowego
  • szczypiorek, pietruszka lub koperek
  • ewentualnie sól i pieprz do smaku

Jajka posiekaj lub rozdrobnij w robocie kuchennym. Dodaj resztę składników i wymieszaj widelcem.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*