To się nazywa wysoki współczynnik efektu do nakładu pracy! Pasta ze zdjęcia to po prostu tuńczyk z puszki wymieszany ze śmietankowym twarogiem i szczypiorkiem. Prosto i pysznie. Inna błyskawiczna opcja to wersja z jajkami – oczywiście ugotowanymi wcześniej, przy okazji. Ja rozdrabniam jajka w Thermomix co zajmuje 3 sek. Potem tylko tuńczyk i serek i pasta gotowa. Można jeszcze dodać szczypiorek, koperek czy pietruszkę.
Pasta z tuńczyka i twarogu:
- tuńczyk z puszki
- twaróg (np. śmietankowy ze Strzałkowa)
- szczypiorek, pietruszka lub koperek itp.
- ewentualnie sól i pieprz do smaku
Po prostu wymieszaj składniki widelcem 🙂
Pasta z tuńczyka i jajka:
- 4 jajka
- 1 puszka tuńczyka
- 2-3 łyżki serka śmietankowego
- szczypiorek, pietruszka lub koperek
- ewentualnie sól i pieprz do smaku
Jajka posiekaj lub rozdrobnij w robocie kuchennym. Dodaj resztę składników i wymieszaj widelcem.