Pierogi na szpinaku (a’la Brovaria)

Fajny pomysł na szpinak, nieco inny niż typowy ze śmietaną i czosnkiem lub serem feta. Miałam okazję niedawno skosztować takie połączenie w poznańskiej Brovarii.

  • pierogi z mięsem lub ruskie
  • szpinak w liściach (może być mrożony)
  • bulion grzybowy
  • suszone pomidory
  • pesto (opcjonalnie)

Rozmroź szpinak na patelni, z dodatkiem bulionu grzybowego. Dodaj pesto bazyliowe i suszone pomidory. Wyłóż na talerz i podawaj z ugotowanymi pierogami.

1 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*