Bardzo łatwa tarta niewymagająca pieczenia. Z chrupiącymi płatkami zbożowymi, czekoladą, jagodami i waniliową warstwą budyniu. Ten ostatni można z powodzeniem zastąpić masą twarogową, śmietanową lub inną o dowolnym smaku, np. cytrynowym lub czekoladowym.
Backstage z produkcji i aranżacji tarty do obejrzenia w albumie na FB: Szkoła Kuchni Artystycznej 2013.
- 100 g masła
- 2 czekolady mleczne
- 2 szklanki musli tradycyjnego
- 1 budyń waniliowy
- 350 ml mleka
- jagody
Roztop czekoladę z masłem. Dodaj musli, dokładnie wymieszaj i wyłóż masą naczynie do tarty. Wstaw do lodówki do stężenia. Ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu, ale w mniejszej ilości mleka. Po lekkim przestudzeniu wylej na czekoladowy spód. Wstaw do lodówki do stężenia warstwy budyniowej. Na wierzch wysyp jagody i podawaj.
Aranżacja Natalii: