Placki ziemniaczane

Standardowe placki ziemniaczane, świetne w teksturze dzięki specjalnej tarce w którą wyposażony jest mój robot kuchenny.

  • 500 g ziemniaków (po obraniu)
  • 1 jajko
  • 1/2-3/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki mąki
  • opcjonalnie: cukier, cebulka, przyprawa typu Vegeta, czosnek
Wytrawne: z sosem bolońskim, pieczarkowym, śmietaną i szczypiorkiem, dipem z fety z jogurtu, etc.
Słodkie: ze śmietaną i cukrem

1 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*