Owsianki pojawiają się na naszym stole dość często, zwykle o poranku, kiedy nie ma ani czasu, ani światła. Nie sposób zatem aby ich zdjęcia pojawiały się na blogu. A czasem połączenia smakowe naprawdę dobrze nam wychodzą i warto je zapamiętać. Stąd ten wpis, w którym będę zbierała różne pomysły na dodatki do owsianek. U nas owsianki są nie tylko daniem śniadaniowym / przekąską samą w sobie. Te na gęsto używamy jako farsz do naleśników czy podajemy z racuchami (np. marchewkowymi) czy jabłkami w cieście).
- płatki owsiane górskie, płatki orkiszowe, owoce goi, otręby pszenne, siemię lniane + jogurt jagodowy i banan
- płatki owsiane błyskawiczne, płatki jęczmienne, marchewka, rodzynki, jabłka prażone z cynamonem
- płatki owsiane, powidła śliwkowe i/lub czekolada / krem czekoladowy
- płatki owsiane, cukier Muscovado, kawa instant
- płatki owsiane, cukier Muscovado, cynamon
- płatki owsiane, miód, orzechy laskowe
- płatki owsiane, miód, kakao, przyprawa korzenna, śliwki suszone
- płatki owsiane, miód, kakao, masło orzechowe (super w wersji zmiksowanej, idealna do naleśników)