W Krainie Smaku

Kasza jaglana z cukinią i fetą

Kolejna udana przygoda z kaszą jaglaną za mną. Tym razem było pikantnie za sprawą chilli  i wyrazistej fety. Do tego pieczony kurczak i szybki zdrowy lunch gotowy. Polecam!


Oczyść filet z kurczaka i zamarynuj w oliwie wymieszanej z sosem sałatkowym. Lekko oprósz solą i pieprzem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. ok. 15-20 min. W międzyczasie ugotuj kaszę jaglaną, do miękkości (ok. 10 min). Cukinię pokrój w talarki. Pędzelkiem rozsmaruj na niej oliwę z oliwek wymieszaną z sosem sałatkowym. Usmaż na patelni z obu stron. Ser feta pokrój w kostkę. Połącz z kaszą i cukinią. Wymieszaj z pozostałym sosem sałatkowym. Udekoruj plasterkami chilli i natką pietruszki. Podawaj z pieczonym kurczakiem.