Omlety z cukinią, suszonymi pomidorami i fetą

Sabacik-warsztacik w pełnym składzie zaowocował stworzeniem fajnych omletów i drewnianych biedronek z zestawu, który kupiłam niemal rok temu w Norwegii. Jak do tej pory nigdy nie mogłyśmy się za niego zabrać. Ale w końcu nadszedł ten dzień i udało nam się powołać do życia bardzo urocze insekty. I niezłą kolację 😉

  • jajka, mleko, sól, pieprz
  • cebulka dymka
  • cukinia
  • suszone pomidory
  • feta
  • sól, peiprz, czosnek, lubczyk ogrodowy

Podsmaż na ziołowej oliwie cebulkę z cukinią i suszonymi pomidorami. Dopraw do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i czosnkiem. Rozkłóć jajka z niewielką ilością mleka i wylej na patelnię. Gdy omlet się zetnie dodaj cukiniowy farsz oraz pokruszoną fetę. Złóż na pół i podawaj (zaczynając od Natalii, oczywiście;).

Natalka pracująca nad wydmuszkami, które planowałyśmy wykorzystać do decoupage.

Ja i Paulina pracujące nad powstaniem strawy.

Dzielnie walcząca z omletami Paulina.

Moje trzy kochane Wiedźmy.

Paulina i jej biedronki.

Natalii i Emi biedronki.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*