Bardzo szybkie danie, które powstało z wcześniej ugotowanej kaszy i podsmażonego kurczaka. Jego przygotowanie polegało jedynie na dodaniu cukinii i podpieczeniu oraz posypaniu parmezanem. Na sam koniec (po zrobieniu zdjęcia) wmieszałam jeszcze suszone pomidory. Relacja wkład pracy:smak – bardzo wysoka.
- kasza jaglana
- filet z piersi kurczaka
- cukinia
- parmezan
- przyprawa do kurczaka łagodnego z cytryną i koperkiem (Knorr)
- sok z cytryny
Ugotuj kaszę jaglaną w rosole, wg przepisu na opakowaniu. By nie była gorzka, sparz ją wcześniej wrzątkiem. Kurczaka pokrój na niewielkie kawałki i podsmaż z mieszanką przyprawową. Cukinię pokrój na cienkie plasterki. Skrop oliwą, sokiem z cytryny i posyp przyprawą do kurczaka. Umieść w naczyniu żaroodpornym, wraz z kurczakiem oraz kaszą i zapiekaj ok. 10-15 min. Wmieszaj suszone pomidory (możesz też dodać je wcześniej) i posyp parmezanem.
Pysznie i zdrowo. 🙂 Nie jadłam co prawda kaszy z nutą cytryny, jednak podoba mi się to połączenie.
wygląda mega apetycznie! chętnie piszę się na taki obiad 🙂