Czekoladowe, bardzo lekkie w strukturze ciasteczka, które upiekłam na akcję „Tramwaj Empatii„. Kilka zabrałam na zajęcia z fotografii kulinarnej w „Warsztacie Kadru”. Bardzo wdzięcznie prezentowały się przed obiektywem. A ja miałam duuużo fajnej zabawy 🙂
- 100 g gorzkiej czekolady
- 100 g mlecznej czekolady
- 50 g masła
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1 niepełna szklanka mąki
- 1/2 proszku do pieczenia
- fiołki
Roztop czekolady w kąpieli wodnej wraz z masłem i cukrem. Lekko przestudź i dodaj jajka. Wmieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wstaw do lodówki na ok. 30-60 min. Wykładaj łyżeczką na papier do pieczenia, pamiętając o odstępach bo ciasteczka rosną. Na wierzchu umieść fiołka lub bratka i piecz w 180 st. C ok. 10-12 min.
Przeurocze ciasteczka! Mniam! 🙂
kurde piękne!!!
Niczym małe dzieła sztuki!:) Pozdrawiam!
Pięknie wyglądają z tymi kwiatuszkami 🙂