Kombinacja przepisów znalezionych tutaj i tu. Ładne zdjęcie i trochę podobny przepis znalazłam też na tym blogu.
- biszkopt lub spód z ciastek
- 2 truskawkowe serki homogenizowane
- 4 opakowania galaretki truskawkowej
- 1/2 kg mrożonych truskawek + na wierzch
Rozpuść 2 galaretki. Truskawki rozmroź, zmiksuj z serkami i ew. cukrem pudrem. Dodaj tężejące galaretki i wymieszaj. Wylej na biszkopt lub ciasteczkowy spód. Po schłodzeniu wyłóż dodatkowe truskawki (nie musisz rozmrażać) i zalej pozostałymi galaretkami.
Przepis można zmodyfikować np. tak jak Weronika zasugerowała w mailu:
„Hej Kasiu!
Jeszcze raz dzięki za przepis, zrobiłam wersję żółtą z galaretką cytrynową, bananami, mandarynkami i winogronem, wyszło pyszne!
Pozdrawiam.
Weronika”