Owoce pod granolą rodzynkowo-fistaszkową

Granola ze składników, których pani kierownik kompasowego Interkampu dostarczyła nam w duuużej ilości i które wymagały zagospodarowania. Podołałyśmy wyzwaniu i zaimprowizowałyśmy pyszną, zdrową owocową przekąskę, która w dodatku pięknie prezentowała się na talerzach.

  • 100 g masła
  • 4 łyżki cukru Demerara
  • płatki kukurydziane
  • płatki owsiane błyskawiczne
  • rodzynki
  • fistaszki
  • owoce: banany, morele, kiwi

Roztop masło, dodaj cukier i dobrze wymieszaj. Połącz z rozkruszonymi płatkami, rodzynkami i posiekanymi orzechami, w dowolnych proporcjach, tak by powstała gęsta masa. Przełóż ją do jakiegokolwiek naczynia i wstaw do lodówki na kilka godzin. Następnie obierz i pokrój owoce, wyłóż na nie granolę i podawaj.

Jeden komentarz

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*