Kolejny po muffinkach z jabłkiem oraz kajmakowych drożdżówkach wypiek jaki wykonali obozowicze podczas kulinarnych zajęć otwartych. Zwróćcie uwagę na świetny sposób zamykania ciasta. Mimo, że nadzienie było dość płynne, nie wyciekło z żadnej paczuszki!
Backstage z produkcji paczuszek na Facebook’u, w albumie Szkoła Kuchni Artystycznej 2013.
- ciasto francuskie
- kremowy serek, np. słodki Almette, czekoladowa Philadelphia lub waniliowy twardy do serników
- jabłka
- mango
Jabłka i mango obierz i pokrój na niewielkie kawałki. Rozwiń akrusz ciasta francuskiego i pokrój na kwadraty. Na środek kwadratu nałóż kawałek jabłka, mango i odrobinę serka. Przykryj drugim kwadratem. Dokładnie zlep brzegi, a rogi wywiń do góry. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. i piecz na złoty kolor, ok. 15 minut.
Witam,
widzę, że zamieściła Pani świetny przepis z użyciem serka Almette. To doskonała okazja do wzięcia udziału w konkursie „Inspirujący Smak Natury”. Do wygrania kulinarna podróż do Toskanii! Wystarczy chwila na zamieszczenie przepisu w Aplikacji, a to może Ty poczujesz smak słonecznej Italii!
Szczegóły oraz regulamin znajduje się tutaj: https://apps.facebook.com/inspirujacy-smak/