Budyń advocaatowy z galaretką arbuzową

Szybki deser, z klasycznych gotowców – budyniu oraz galaretki i ostatnich truskawek. Budyń wzmocniłam Advocaatem, a standardową truskawkową galaretkę zastąpiłam galaretką arbuzową.

Budyń advocaatowy z arbuzową galaretką i truskawkami

  • 1.5 szklanki mleka
  • 1 budyń śmietankowy (użyłam z cukrem i było baaardzo słodko)
  • 1/2 szklanki likieru Advocaat
  • świeże truskawki
  • 1 galaretka arbuzowa
  • czerwone porzeczki na wierzch

Mleko doprowadź do wrzenia. Budyń rozmieszaj w likierze Advocaat. Dodaj do gotującego się mleka. Gotuj jeszcze ok. 3 minuty i przelej do szklanek, do ok. połowy wysokości. Odstaw do przestudzenia.

Galaretkę rozpuść we wrzącej wodzie w ilości podanej na opakowaniu. Odstaw do ostudzenia.

Do szklaneczek dodaj odszypułkowane i umyte truskawki. Zalej galaretką i wstaw do lodówki do stężenia.

Budyń advocaatowy z arbuzową galaretką i truskawkami

2 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*