Brioszka z jabłkami, cynamonem i imbirem

Bardzo delikatna w strukturze brioszka. Nieco podobna do chlebka cynamonowego. Zdecydowanie nie nadaje się do wypieku w automacie bo wyrasta zbyt mocno. Przetestowałam. Wylewała mi się z pojemnika i nie dopiekła całkowicie na standardowym programie. Ale po dodatkowych 20 min pieczenia była ok.

  • 125 ml mleka,
  • 70 g masła
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli,
  • 2 łyżki cukru Muscovado
  • 2 łyżki cukru kryształu,
  • 400 g mąki pszennej 550,
  • 1 łyżeczka cynamonu, ½ łyżeczki imbiru, 15 g świeżych drożdży, 3 małe jabłka (300 g po obraniu)
Umieść wszystkie składniki w automacie do pieczenia chleba. Ustaw program “słodki chleb 750″.

1 komentarzy

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*