Krewetki z cytryną i czosnkiem

Krewetki przyrządzone przez Artura w najbardziej klasyczny sposób – podsmażone z cytryną i czosnkiem. Zabrakło nam jedynie pietruszki. Niemniej krewetki i tak były super. Podawaliśmy je z gotowanym ryżem amerykańskim (oraz duszonym warzywami: cebulą, papryką i fenkułem), ale z takim w postaci risotto czy egg-fried rice byłyby pewnie lepsze.

  • krewetki tygrysie
  • cytryna
  • Vegeta, czosnek (u nas w postaci mini-kosteczki Knorr’a)
  • oliwa z oliwek

Zamrożone krewetki przelej na sicie wrzącą wodą. Posyp vegetą, a następnie podsmaż na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Do zrumienienia, czyli dosłownie kilka minut. W międzyczasie rozkrusz minikosteczkę i podawaj. Z ryżem, makaronem, pieczywem lub czymkolwiek innym.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*