Naleśniki z kaszą gryczaną

Połączenie naleśników /pierogów i kaszy gryczanej widziałam już w wielu miejscach. Bardzo mnie ono dziwiło i nie potrafiłam go sobie wyobrazić. Musiałam je zatem przetestować. Opłacało się, bo danie wyszło pierwsza klasa 🙂

  • ugotowana kasza gryczana
  • cebula
  • ser twarogowy
  • przyprawy: jedynie sól i pieprz, albo dodatkowo jeszcze np. czosnek, Cayenne, majeranek

Podsmaż cebulkę. Dodaj kaszę, ser i przyprawy, opcjonalnie warzywa (np. suszone pomidory brokuły, kukurydzę, paprykę), pieczarki. Podawaj z naleśnikami oraz sosem pomidorowym (w ostateczności ketchupem) lub grzybowym. Twaróg możesz zastąpić innym serem, np.  żółtym czy pleśniowym.

Odpowiedz

Twój adres mailowy nie bedzie opublikowany.

Możesz użyć języka HTML w postaci takich tagów i atrybutów: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*